Topservice & Kwaliteit

Zorg ervoor dat u op tijd bent om uw winterbanden te (laten) monteren.

Winterbanden hebben veel meer grip in winterse omstandigheden, vooral bij een glad wegdek door sneeuw, ijs of ijzel. Maar ook bij vrieskou heeft het zachtere rubber voordeel. Dus is het voor eigen en andermans veiligheid een goede zaak om winterbanden te monteren om bij winterse omstandigheden veilig te kunnen rijden.

Een simpele remproef bij 50 km/uur laat zien wat het effect van winterbanden is:

  • Op een droge weg is de remweg voor een gemiddelde auto zo'n 12 meter; op een natte weg 14 tot 15 meter.

  • Op een besneeuwde weg is de remweg voor een auto met winterbanden 30 meter; dezelfde auto op zomerbanden heeft 60 (!) meter nodig.

Een alternatief voor de winterband is de vierseizoenenband die het hele jaar onder de auto kan. Met deze banden heb je eerder sneeuwkettingen nodig dan met winterbanden. Bovendien blijft het een compromis; de vierseizoenenband blinkt nergens in uit.
Het hele jaar door met winterbanden rijden is niet aan te raden. De remweg van deze banden neemt aanzienlijk toe bij hogere temperaturen

Bekijk hier wat nieuwe banden kosten!

 

Nieuw bij AUTO HOSPITAAL TALING ***

Sinds kort zijn wij in het bezit van de nieuwe Prisma. Met dit apparaat kunnen wij nog sneller en accurater uw wielstanden controleren en indien nodig corrigeren.

Eén van de belangrijkste reden om uw auto uit te lijnen is om ervoor te zorgen dat de banden gelijkmatig afslijten. Autobanden kunnen ineens een stuk minder lang meegaan als een auto niet goed is uitgelijnd. Tevens bespaart het brandstof omdat de banden bij de juiste uitlijning minder rolweerstand hebben.

Andere redenen om de auto te laten uitlijnen zijn:

  • Wanneer de auto niet uit zichzelf rechtuit rijdt.
  • Wanneer één van de wielen een serieuze aanvaring heeft gehad met een stoeprand of een ander obstakel.
  • Wanneer er reparatiewerkzaamheden zijn verricht aan de wielophanging van de auto.
  • Het stuur scheef staat als je rechtuit rijdt.
  • De auto een kant op trekt, waardoor steeds bijgestuurd moet worden om rechtuit te blijven rijden..

Je auto laten uitlijnen is dus en goed voor je auto, de banden en de rijveiligheid, en tegelijk goed voor je portemonnee.

 

 

Doorzoek de website

© 2016 Alle rechten voorbehouden.

Mogelijk gemaakt door Webnode