Topservice & Kwaliteit

Acties Winterbanden & Aircocontrole:

Wat is een winterband?

Rubber wordt bij lagere temperaturen harder. Daardoor verliezen zomerbanden bij kou de optimale grip op het wegdek. Winterbanden hebben een zachtere rubbersamenstelling en bovendien een ander profiel. Met name onder winterse omstandigheden bij sneeuw en sneeuwmodder presteren winterbanden veel beter dan zomerbanden.

De twee belangrijkste voordelen van winterbanden

Met winterbanden heb je meer grip
In het profiel van een winterband zitten zogeheten lamellen. Dit zijn kleine inkepingen en werken als een soort 'grijpers' op de weg. Hierdoor heb je meer grip bij remmen en optrekken op bijvoorbeeld sneeuw.

Met winterbanden heb je een betere remweg
Het rubber van een winterband is zachter. Dit zorgt bij lagere temperaturen voor extra grip. Met winterbanden is op sneeuw de remweg meer dan de helft korter dan bij zomerbanden. Dit betekent dat je bij een snelheid van 50 km/u maar liefst 28 meter eerder stilstaat. Op nat wegdek is de remafstand met winterbanden ook korter. Bij een snelheid van 100 km/u sta je 4 meter eerder stil dan dezelfde auto op zomerbanden. Dit kan dus net het verschil betekenen tussen wel of geen aanrijding.

Bekijk hier wat nieuwe (winter) banden kosten in onze bandenwebshop!

Airco controle.

Laat gratis uw airco controleren bij een onderhoudsbeurt.

Bel ons op 0346 264 900 of stuur een e-mail naar info@autohospitaaltaling.nl

 

 

Doorzoek de website

© 2016 Alle rechten voorbehouden.

Mogelijk gemaakt door Webnode